Українська тенісистка Корашвілі вперше вийде на корт після пересадки кісткового мозку

Через 2,5 роки спортсменка повертається у великий спорт.

Українка Олександра Корашвілі, яка перенесла трансплантацію кісткового мозку, відновлює свою професійну кар'єру. Тенісистка зіграє у кваліфікації турніру ITF W40 у Грузії, який відбудеться 1 травня. Про це повідомляє " Великий теніс України ".

У півфіналі відбірної сітки турніру в Тбілісі суперницею Олександри Корашвілі стала 16-а сіяна Анамарія Курцикашвілі (WTA 1270).

У травні 2020 року у Корашвілі діагностували мієлодиспластичний синдром з мієлофіброзом і для лікування була потрібна складна операція трансплантації кісткового мозку. У січні 2021 року українка пройшла лікування у Туреччині. Тепер через 2,5 роки вона зіграє свій перший професійний матч.

Олександра Корашвілі піднімалася на 414 місце в одиночному рейтингу WTA у 2016 році та займала 202-у позицію у парній класифікації у 2015 році. В активі українки 3 одиночні титули на турнірах ITF та 14 у парному розряді. У 2013 році Олександра разом із Барборою Крейчиковою зіграла у фіналі парного юніорського Australian Open. Навесні 2020 року Корашвілі стала випускницею Університету Оклахоми, за який виступала у тенісному студентському чемпіонаті.