Екс-кохана Фредді Мерк'юрі розпродує його культові речі - гітару, корону та мантію

Мері Остін, колишня кохана Фредді Мерк'юрі, виставить на акціон 1500 особистих речей музиканта, які вона успадкувала разом із маєтком.

sothebys.com

Мері Остін, колишня кохана Фредді Мерк'юрі, виставить на акціон 1500 особистих речей музиканта, які вона успадкувала разом із маєтком та правами на пісні. Про це йдеться у релізі аукціонного дому Sotheby's.

- Протягом багатьох років я мала радість і привілей жити в оточенні всього того чудового, що Фредді шукав і так любив. Але минули роки, і настав час для мене прийняти важке рішення і закрити цей дуже особливий розділ у моєму житті. Фредді був неймовірним і розумним колекціонером. Я сподіваюся, що це буде можливість поділитися всіма численними гранями Фредді, як публічними, так і приватними. А світ зможе краще зрозуміти та відзначити його унікальний і прекрасний дух, – розповіла Остін.

З молотка підуть чорнові варіанти пісень Queen, зокрема небачений раніше текст до "We Are the Champions"; рожеві окуляри у формі зірок; гребінець для вусів Tiffany & Co.; гітара Martin D-35 1975 року, яку Мерк'юрі використав для запису пісні "Crazy Little Thing Called Love"; жилетка, яку музикант носив у своєму останньому музичному кліпі «These Are the Days of Our Lives» 1991 року; гравюра Пабло Пікассо; корону та мантію зі штучним хутром, у якій Мерк'юрі виконав «God Save The Queen» під час свого останнього туру з Queen у 1986 році. 

У червні колекцію речей Фредді Мерк'юрі спочатку покажуть на виставках у Нью-Йорку, Лондоні, Лос-Анджелесі та Гонконзі. 6, 7 і 8 вересня пройдуть живі аукціони, а 31 серпня речі можна буде прижбати онлайн.

Мері Остін та Фредді Мерк'юрі зустрічалися на початку 1970-х років ще до того, як музикант здійснив камінг-аут. Остін та Мерк'юрі залишилися близькими друзями, про що співак часто говорив в інтерв'ю і навіть називав її "неофіційною дружиною". Після смерті Мерк'юрі у 1991 році Остін успадкувала його маєток Garden Lodge у Лондоні.