Петиція про реєстрацію партнерства одностатевих пар зібрала необхідну кількість підписів

Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

needpix.com

Петиція за підтримку закону про реєстрацію одностатевих та різностатевих партнерств набрала потрібну кількість голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Петицію підтримати реєстровані партнерства для одностатевих і різностатевих пар, на підтримку законопроєкту № 9103 "Про інститут реєстрованих партнерств" зареєстрували на сайті глави держави 28 березня. І хоча до кінця збору підписів ще є 64 дні, її вже підтримали 25 096 осіб.

Так, автори петиції закликають підтримати партнерства на території України та надати їм ті ж права, що й при шлюбі навіть без його оформлення. Наприклад, право на спадщину, лікування партнера, соціальний захист держави та пільги.

- Велика частина громадян і громадянок України досі позбавлена права на офіційне оформлення своїх стосунків з коханими. Ця проблема існує в Україні з моменту Незалежності, але після повномасштабного вторгнення Рociї 24 лютого 2022 року вона лише загострилася, адже українці та українки щодня перебувають у небезпеці, як цивільні, так і військові. Пари, які не хочуть або не можуть оформити шлюб, не мають змоги отримати такі ж права, що й одружені. Зокрема це стосується одностатевих пар, серед яких - пари ЛГБТ+ військових, - йдеться у тексті петиції.

Автор петиції вважає, що Україна має легалізувати цивільні партнерства для одностатевих та різностатевих пар.  І  у такий спосіб захистити тих, хто захищає її. Автор звернення також просив президента звернутися до Верховної Ради України, Комітету правової політики ВР та до депутатів від "Слуги народу" з проханням негайно розглянути та підтримати законопроєкт № 9103.