ISW: Кремль уникає репресій через побоювання за стабільність режиму Путіна

Аналітики вважають, що Путін не бажатиме сісти за стіл переговорів навіть після успішного контрнаступу. 

SPUTNIK/REUTERS

Кремль уникає відкритих репресивних заходів, бо побоюється за стабільність режиму російського диктатора Путіна. Про це йде мова у свіжому звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

На думку експертів, російські ультранаціоналісти продовжують виступати за повернення Кремля до сталінських репресій, що свідчить про їх очікування посилення репресій і повної відданості війні з боку Путіна.

Проте, відзначається у звіті, Кремль продовжує уникати відкритих репресивних заходів, ймовірно, через побоювання за стабільність путінського режиму. Це видно, наприклад, у тому, що російський уряд відкликав законопроєкт, який передбачав збільшення податків для росіян, які втекли з країни.  Незважаючи на заклики російських ультранаціоналістів націоналізувати майно "зрадників", які втекли з країни, Кремль, схоже, вагається щодо введення таких непопулярних заходів.

Аналітики з США та ЄС відзначають, що президент Росії Володимир Путін і надалі не бажатиме вести переговори навіть при  успішному контрнаступі України.