Офіцера, який побив солдата-строковика в Івано-Франківську, повідомили про підозру

Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 12 років.

facebook.com/dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцера однієї з частин Нацгвардії в Івано-Франківську, який побив строковика. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

- Співробітники ДБР повідомили про підозру офіцера однієї з частин Нацгвардії в Івано-Франківській області, який знущався з військовослужбовця. Відео, на якому офіцер нецензурно лається та б'є військовослужбовця, з'явилося на одному з українських телеграм-каналів. Співробітники ДБР опитали свідків та потерпілого, зібрали достатньо доказів для повідомлення військового про підозру в перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 12 років, – розповіли у ДБР.

До того ж відомство розслідує ще два випадки перевищення службових повноважень цим же офіцером щодо інших військових, зазначили у ДБР. Правоохоронці направили клопотання до суду про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою з можливістю внесення застави у 800 тисяч гривень.

Відео було опубліковано у телеграм-каналах 18 квітня. Сам інцидент стався наприкінці березня. Офіцер звертався до строковика зі словами "ху*ня *обана", "кончалига", "в штаб пі*дуй, у*обище кончене" і бив його кулаками. Раніше офіцера вже відсторонили від виконання службових обов'язків.