Росія збільшила кількість кораблів у Чорному морі і вивела три ракетоносії

Загроза обстрілів надто висока.

t.me/Nazars_look

Росія вивела в Чорне море 11 кораблів, з них три ракетоносі. Загальний залп може становити до 13 "калібрів". Про це повідомляють Військово-морські сили ЗСУ.

- У Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 11 ворожих кораблів, серед яких 3 носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп до 13 ракет. В Азовському морі – 1 ворожий корабель. У Середземному морі на бойовому чергуванні перебуває до 8 ворожих кораблів, з них 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 24 ракет, - сказано у повідомленні.

У ВМС також розповіли, що за добу на користь країни-агресора РФ прохід Керч -  Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 44 судна, з них 16 рухалися з протоки Босфор, до Чорного моря – 35 суден, з них 8 продовжили рух у напрямку протоки Босфор. Таким чином, Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), відключаючи систему автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних судах в акваторії Азовського моря.

Раніше речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що в Чорному морі запас "Калібрів", якими РФ обстрілює Україну, обмежений. Це пов'язано із вибухами на залізниці у Джанкої.