Британська розвідка: Роcія відправила на південь України нову групу військ

Повідомляється, що саме ці війська відвідував Путін.

facebook.com/GeneralStaff.ua/

Кремль вперше згадав про наявність нової "Дніпрської групи військ", яка зараз знаходиться на передовій в Україні. Про це повідомили аналітики британської розвідки, звертаючи увагу на пресреліз, опублікований Кремлем 18 квітня, де згадується візит президента РФ Володимира Путіна на південь України, де він відвідав зазначену групу військ.

За словами експертів, термін "група військ" використовується Росією в особливому сенсі, що вказує на велике оперативно-цільове формування. Раніше російські сили були організовані в групи військ, кожна з яких була пов'язана зі своїм військовим округом в РФ, наприклад, Західна і Центральна групи військ.

Зараз, згідно з припущеннями аналітиків, завдання нової ДГВ полягає в захисті південного сектора окупованих українських територій, зокрема південно-західного флангу, який відзначений річкою Дніпро. Поява нового формування свідчить, можливо, про зміну організації сил через великі втрати.

Як повідомлялось раніше, сайт Кремля повідомив про візит Путіна до окупованих українських території на Херсонському напрямку 18 квітня.   За даними української розвідки, це був не президент РФ, а його двійник.