На фронті загинув колишній нардеп Олег Барна, він не дожив день до свого 56-річчя

На фронті 17 квітня загинув колишній народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна.

УНІАН

На фронті 17 квітня загинув колишній народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна. 18 квітня йому мало виповнитися 56 років. Про це у коментарі Фактам ICTV повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський та народний депутат Ірина Геращенко у Фейсбуці.

- Пару тижнів тому, коли бачилися на Донбасі зі Степаном Барною , питали, як там Олег Барна. Він воював під Вугледаром. Стьопа сварився на старшого брата, що той безбашенний. Лізе в найгарячіші бої, контужений, поранений, відмовляється лікуватися, бʼє окупанта без страху, залишається на передовій зі своїми побратимами. Для Олега світ ділився на чорно - біле , без напівтонів. На свій - чужий, українець - запроданець... Диванні «воюваки» дуже люблять кричати, що депутати не воюють. Олег загинув на Донбасі. Він служив в піхоті. Не в елітних військах, а в найважчих і найважливіших підрозділах... Вічная памʼять Тобі,Друже . Плачемо сьогодні. В твій день народження, - написала Геращенко.

Барна був народним депутатом 8 скликання (2014-2019 рік). Пішов добровольцем в АТО у 2014 році та на повномасштабну війну з Росією у лютому 2022 року. Служив у 68 Окремій Єгерській бригаді ім.Олекси Довбуша у складі ЗСУ. Його брат, колишній нардеп Степан Барна також служить у ЗСУ.  

Під час роботи у Верховній Раді Барна запам'ятався своєю ексцентричною поведінкою. 14 січня 2015 року з трибуни  заявив, що "Путін — хуйло!". 1 вересня 2015 року Барна  побився з головою Тернопільської ОДА Юрієм Чижмарем у студії каналу «NewsOne». 11 грудня 2015 року подарив букет троянд тодішньому прем'єр-міністру Арсенію Яценюку і намагався винести його з трибуни, фото тоді облетіло українські ЗМІ. 13 липня 2017 року Барну закидали яйцями активісти «Автомайдану». 2 жовтня 2018 року обматюкав журналіста "1+1" Ігоря Колтунова за розповсюдження фейків і згодом виграв судовий позов. 14 травня 2021 року Барна побився з народним депутатом від «Слуги народу» Дмитром Соломчуком в ефірі каналу «ПравдаТут».