Генштаб: В епіцентрі боїв залишаються Бахмут та Мар’їнка, ЗСУ відбили більше 70 атак

РФ продовжує атакувати на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 419-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.  Протягом доби РФ завдала 4 ракетні та 41 авіаційний удар, здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Противник зазнає чималих втрат, але продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступу на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію. Протягом доби на зазначених ділянках фронту відбито понад 70 атак противника. В епіцентрі боїв залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Ситуація за напрямками:

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки. Також збито ворожий розвідувальний БпЛА типу “Мерлін”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.