МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Судану, де спалахнули бої

Тим, хто вже там, варто уникати відвідування районів біля аеропортів, військових баз та урядового кварталу.

mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Судану через загострення ситуації безпеки у столиці країни Хартумі. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

- У зв'язку із загостренням ситуації у столиці Республіки Судан місті Хартум рекомендуємо громадянам України зараз утриматися від поїздок до цієї країни, а тим, хто там перебуває – уникати відвідування районів біля аеропортів, військових баз та урядового кварталу залишатися у місцях свого проживання, – зазначили у відомстві.

Українцям, які перебувають у Судані, рекомендують повідомити свої дані посольству України в Єгипті: +20 100 00 396 48 або на емейл: emb_eg@mfa.gov.ua, або почесному консульству України в Хартумі: +249 91 230 2520.

Раніше у столиці Судану Хартум та у низці інших міст спалахнули бої між армією та силами швидкого реагування. ЗМІ повідомляють про спробу воєнного перевороту в країні. На вулицях розгорнуто військову техніку та знаряддя артилерії, звуки стрілянини чути поблизу штаб-квартир армії держави та Сил швидкого реагування (RSF).