Байден в Ірландії уперше прокоментував злив секретних даних Пентагону

Президент США Джо Байден заявив, що скоро стане відомо, хто злив секретні документи Пентагону.

Getty Images

США поки що не знають, хто стоїть за витоком інформації Пентагону про війну в Україні, але близькі до ідентифікації цих людей. Про це заявив президент Джо Байден під час візиту до Дубліна, вперше прокоментуваши витік секретних даних.

- Як ви знаєте, триває повномасштабне розслідування. Спільнота спецслужб і Міністерство юстиції. І вони наближаються. У мене поки що немає для вас відповіді, - сказав Байден на пресконференції. 

6 квітня New York Times опублікував матеріал про те, що Пентагон почав розслідувати витік секретних документів, які у тому числі стосуються російської війни в Україні. Ще до публікації NYT фото документів з’явилися у російських телеграм-каналах. У документах стверджувалося, що українські системи ППО радянських часів С-300 за нинішніх темпів використання вичерпають запас ракет до 2 травня. Згідно з одним із документів, американська розвідка вважає, що проблеми з накопиченням військ, боєприпасів і техніки можуть призвести до того, що українські військові "значно відстануть" від початкових цілей Києва щодо очікуваного контрнаступу.