РФ вночі гатила по Слов'янську та Очакову

Ворог продовжував тактику нічних обстрілів.

t.me/slv_vca/

Протягом останньої доби РФ завдала 2 ракетні та 32 авіаційні удари та здійснила понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.  2 російські ракети, випущені із ЗРК С-300, влучили в об’єкти цивільної інфраструктури міста Слов’янськ. 

За даними Слов'янської міської військової адміністрації, одна з ракет влучила у подвір’я школи №8. Окрім навчального закладу постраждали багатоповерхові будинки поруч. Там вибиті вікна, двері, пошкоджені балкони.

- Друга ракета влучила біля міськводоканалу. Постраждали декілька приватних будинків. На щастя, в обох випадках обійшлося без жертв, - зазначив начальник МВА Вадим Лях.

Обстріли в інших регіонах:

Харківщина. За даними очільника ОВА Олега Синєгубова, протягом доби РФ масовано обстрілювала населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів. Внаслідок обстрілів смт Дворічна Куп'янського району загинув 71-річний чоловік, а чоловік 75 років отримав серйозні поранення та помер у лікарні. Жінка 63 років була госпіталізована з вибуховими травмами.

У с. Сотницький Козачок Богодухівського району пошкоджено 2 приватні будинки. В с. Івашки - приватний будинок та трактор. У с. Кучерівка Куп’янського району пошкоджено приватне домоволодіння, сталася пожежа. Також у с. Гатище Чугуївського району через обстріли пошкоджено будівлю закладу освіти.

Херсонщина. За інформацією ОВА, російські окупанти 46 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 186 снарядів з важкої артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Житлові квартали Херсона армія РФ атакувала 5 разів. Поцілили у територію заводу.  Минулої доби через російську агресію загинув один житель Херсонщини, двоє осіб дістали поранення. 

Миколаївська область. Біля 22:18 РФ завдавала ударів з РСЗВ по м. Очаків Очаківської громади. Інформація щодо пошкоджень уточнюється. Постраждалих немає. У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно, наголосив Віталій Кім.

Запорізький регіон. Війська РФ за останню добу вдарили по 19 мирних населених пунктах Василівського та Пологівського районів.  Ворог тричі атакував з авіації, один раз вдарив з РСЗВ, здійснив 13 атак із застосуванням БпЛА та 44 артилерійські обстріли. Понівечено житлові будинки та квартири. На щастя, люди цілі, наголосив голова ОВА Юрій Малашко.

Дніпропетровщина. Нiч у регіоні минула без обстрiлiв.