Зеленський оголосив про започаткування нової традиції під час Рамадану - Іфтару

Президент Зеленський розділив Іфтар з військовослужбовцями-мусульманами.

Укрінформ

Президент Володимир Зеленський оголосив про започаткування в Україні нової традиції - проведення на офіційному рівні Іфтару (розговіння) під час священного для мусульман місяця Рамадан. Про це він заявив під час першого такого Іфтару за участю військовослужбовців-мусульман, представників Меджлісу кримськотатарського народу та співачки Джамали.

- Сотні тисяч мусульман України та мусульманська спільнота світу – різні держави, різні народи – у період священного Рамадану дотримуються суворого посту. Коли сідає сонце, відбувається іфтар – вечеря. В Україні це шанується всюди, і навіть на передовій, навіть в умовах боїв. Кримськотатарський народ шанує Рамадан... Повага завжди має бути обопільною, тож від цього року щорічно в Україні за участі Глави держави буде проводитися такий спеціальний захід поваги, - пояснив Зеленський від час вечірьного звернення.

Рамадан — місяць обов'язкового для мусульман посту. В денний час мусульмани відмовляються від їжі, пиття, куріння та інтимної близькості. Іфтаром називається вечірній прийом їжі під час Рамадану, який проводиться після вечірньої молитви.