Садовий: УПЦ МП у Львові більше не існує

Українська православна церква Московського патріархату припинила існування у обласному центрі.

t.me/andriysadovyi

Українська православна церква Московського патріархату припинила своє існування у Львові. Про це заявив мер міста Андрій Садовий у Telegram.

- Дякую всім, хто приєднався, і дуже гідно, без провокацій, за ці два дні завершили історію московського патріархату у нашому місті. За повагу до закону, стриманість та толерантність. Перед Великоднем у рідному домі має бути порядок, – написав він.

За словами мера Львова, демонтовано самобуд УПЦ МП у Сихівському районі. Колишній храм УПЦ МП на вулиці Тараса Бобаніча тепер використовуватиме релігійна громада Православної церкви України, а приміщення на вулиці Пекарській офіційно перейшло у користування Першого медоб'єднання. Крім того, власниця приміщення на вулиці Антоновича розірвала угоду із УПЦ МП.

5 квітня парафіяни Свято-Георгіївського кафедрального собору УПЦ МП у Львові ухвалили рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ). Заступник голови Львівської облради Юрій Холод уточнив, що відтепер храм називатиметься на честь Святого Юрія Переможця.