Гуменюк: Росіяни змінили тактику ударів дронами

Ворог почав прив’язувати до БПЛА гранати.

Mil.gov.ua

У росіян – нова загрозлива тактика. Ворог почав прив'язувати розривні гранати до дронів та скидати їх на місця скупчення людей. Про це керівник Об'єднаного координаційного штабу Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону.

Вона додала, що подібна небезпечна стратегія свідчить про те, що окупанти відчувають тиск на фронті та знаходяться на межі відчаю. Гуменюк наголосила, що подібні удари завдаються там, де є скупчення людей через видачу гуманітарної допомоги.

- Це класична ознака тероризму, тому що інших цілей це не переслідує. Тому ми закликаємо людей не збиратися разом на відкритих територіях. Але зауважу: коли ворог вишукує нову тактику, ми завжди вишукуємо протидію їй, - наголосила Гуменюк. 

В той же час вона запевнила, що захисники України  знайдуть протидію кожній новій тактиці загарбників. Гуменюк наголошує на тому, що безпека цивільного населення є головним пріоритетом, тож будь-які дії з боку ворога, спрямовані на тероризування мирних мешканців, будуть припинені відповідними заходами протидії.