Генштаб: ЗСУ відбили понад 60 російських атак та знищили ворожий гелікоптер Ка-52

Ворог продовжує атакувати українські позиції.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 407-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом доби РФ завдала 3 ракетні та 29 авіаційних ударів, здійснивши 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступу на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках.

За добу ЗСУ відбили понад 60 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Ситуація за напрямками:

Противник продовжує використовувати медичні заклади на тимчасово захоплених територіях у власних цілях. Так, місцеву лікарню Малої Білозерки, що у Запорізькій області, окупанти облаштували під військовий шпиталь. Наразі у цивільному медичному закладі працюють російські медики. Вони надають свої послуги виключно російським військовослужбовцям. Станом на 2 квітня поточного року на лікуванні перебувало близько 80 загарбників з пораненнями різного ступеня важкості.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

У той же час, наші захисники знищили російський гелікоптер Ка-52 та 2 БПЛА типу “Орлан” і “Supercam”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 3 склади боєприпасів, 3 позиції засобів протиповітряної оборони та 4 станції радіоелектронної боротьби противника.