ЗМІ: ЗСУ вперше показали удари по території Росії

На думку експертів, на відео зафільмовані війська РФ, що розташувалися біля села Цапівка Бєлгородської області. 

кадр з twitter.com/SerDer_Daniels/status/1642814145505505280

Збройні сили України оприлюднили відео артилерійського удару, на якому зображені цілі на території Росії. Про це йдеться у повідомленні BILD.

Згідно зі звітом журналістів, артилерійський обстріл позицій країни-окупанта біля села Цапівка у Бєлгородській області був проведений військами ЗСУ. Російські війська розташувалися у лісосмузі поблизу ферми, за 1,3 км від кордону з Україною. Українські розвідники з 4-го харківського прикордонного загону виявили їхні позиції.

За інформацією BILD, це перший раз, коли українські військові оприлюднили відео з артилерійським обстрілом території Росії. Журналіст видання Юліан Рьопке назвав удар превентивним і припустив, що армія РФ планувала наступати з цих позицій у напрямку Харкова.

- Превентивними ударами по території Росії Україна показує, що обороняється все впевненіше і більше не дозволить Заходу диктувати, як їй захищати себе, - вважає екперт.

На його думку, такі удари також в черговий раз «показують слабкість Москви», адже Росія «визнає обстріл своєї території, але не може нічого з ними зробити, навіть не дивлячись на те, що раніше Кремль погрожував жорсткою відповіддю».