Трамп зібрав прихильників у своєму маєтку після пред'явлення йому звинувачення

Виступ експрезидента США відбувся у розкішній залі його приватної резиденції Мар-а-Лаго.

REUTERS/Marco Bello

Дональд Трамп повернувся до свого маєтку у Флориді після того, як йому висунули обвинувачення в Нью-Йорку. Колишній президент США запросив близько 500 прихильників, щоб вимовити перед ними 20-хвилинну промову. У той же час Трамп відмовився спілкуватися з пресою на Манхеттені.

Захід пройшов у розкішній залі у приватній резиденції Дональда Трампа Мар-а-Лаго, прикрашеній американськими прапорами, золотими та кремовими квітами. Трампа представили публіці як наступного президента США, він вийшов під пісню God Bless The USA кантрі-музиканта Лі Грінвуда. Прихильники експрезидента були у кепках «Зробімо Америку великою знову» та «Трамп 2024».

Дональд Трамп заявив, що Америка переживає «найтемніші часи» і назвав кримінальне переслідування “образою” країни.

- Я ніколи не думав, що щось подібне може статися в Америці, ніколи не думав, що це може статися, - сказав він.

Серед гостей Трампа були члени його родини: Дональд Трамп-молодший, Тіффані Трамп, Ерік Трамп, Лара Трамп, члени Республіканської партії Метт Ґейц та Марджорі Тейлор Ґрін, а також виробник подушок та теоретик змови Майк Лінделл.

4 квітня Дональду Трампу висунули обвинувачення по 34 пунктах. Прокуратура Манхеттена звинувачує експрезидента у фальсифікації документів його компанії, щоб приховати платежі порнозірці Стормі Деніелс за кілька днів до президентських виборів 2016 року. Колишній фінансовий директор Трампа Аллен Вайссельберг відбуває п'ятимісячний тюремний термін у цій справі. Дональд Трамп став першим американським президентом, якому було пред'явлено кримінальне звинувачення.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr)