Голова Черкаської ОВА обурився через земляка, який нагрубіянив військовому в Буковелі

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець відреагував на конфлікт між військовослужбовцем ЗСУ та мешканцем Черкас.

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець відреагував на конфлікт між військовослужбовцем ЗСУ та мешканцем Черкас, який стався в одному із готелів у Буковелі.

- Щойно переглянув відео інциденту з «Буковеля». Передусім як військовий скажу: побачене викликає обурення і лють. Для тих, хто не бачив: один із відпочивальників продемонстрував абсолютну зневагу до захисника України, який там на реабілітації. Як з’ясувалось, цей «кадр» нібито родом із наших країв і має цікаву біографію. Судячи з його вибачень опісля, уже пошкодував про свою поведінку (принаймні на камеру) та навіть згадав українську мову. Особливо різонула фраза цього чолов’яги до військового «Езжай в свой Бахмут»… Бахмут НАШ, як і Авдіївка, і Вугледар, як усі міста й села, за які ми зараз боремось! Прикро, що у глибокому тилу хтось ще цього не розуміє. Водночас добре, що суспільство на таке одразу реагує, - написав Табурець.

Табурець зі свого боку пообіцяв робити все, щоб до військовослужбовців ставились як належить.

2 квітня бойовий медик опублікував відео, як у готелі, де він проходить реабілітацію, один із відпочивальників -  Олександр Фатула - каже йому: "Лошара, поезжай в свой Бахмут!" Дружина учасника конфлікту Юлія заявила, що суперечка виникла через мову - мовляв, військовому не сподобалося, що вони розмовляли російською. Згодом Юлія написала, що її чоловік вибачився перед військовим і чоловіки порозумілися. Вона опублікувала відео, як військовослужбовець та її чоловік тиснуть один одному руки та кажуть "Слава Україні".

 

@bubonfilmbf

 

♬ оригінальний звук - bubonfilmbf