За добу ЗСУ відбили понад 70 російських атак

Ворог продовжує наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 404-та доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 32 авіаційні удари, здійснив більш як 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

РФ зосередила основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - було відбито понад 70 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Ситуація за напрямками:

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Зокрема, у Мелітополі загарбники примушують вчителів шкіл в термін до 01 червня поточного року написати відмову від українського громадянства та отримати російські паспорти.

Українська авіація за добу завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, 3 позиції засобів протиповітряної оборони та 6 інших важливих об’єктів ворога.