В Україні відбувся перший випуск військових капеланів

Це люди, на яких може спиратися українська армія.

t.me/annamaliar

В Україні 1 квітня у храмі Святої Софії Премудрості Божої відбувся перший в історії випуск військових капеланів. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

- Сьогодні без перебільшення історична подія!... Мала честь вручати перші дипломи нашим військовим священнослужителям, - прокоментувала вона. -... Нам потрібна велика армія капеланів, людей світла та сильного духу, які підтримуватимуть українських захисників та захисниць. На фронті зрозуміло, що невіруючих бійців немає.

За словами Маляра, дуже важливо, щоб українським захисникам на фронті було на кого спертися, а капелани – саме ті люди, на яких може спиратися українська армія. Вона додала, що Україна – це країна-воїн та іншого шляху немає, а тому треба всіляко підтримувати віру та переконання.

Служба військового капеланства – окрема структура у складі ЗСУ, Національної гвардії. Це встановлено законом, який 30 листопада 2021 року ухвалила Верховна Рада. Військовим капеланом може бути громадянин України, який є священнослужителем зареєстрованої в Україні релігійної організації. Обов'язковою вимогою до посади військового капелана є наявність вищої богословської освіти.