РФ обстріляла декілька областей, є загиблий на Херсонщині

Ворог продовжує тероризувати українські мирні міста та села.

facebook.com/MNS.GOV.UA/

Протягом минулої доби РФ завдала 5 ракетних та 25 авіаційних ударів по українським територіям, здійснивши 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню.  Внаслідок авіаудару по інфраструктурі міст Берислав Херсонської області та Дружківка Донецької області отримали поранення цивільні люди, пошкоджені приватні будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

Миколаївщина. Вночі, о 01:10, РФ завдала мінометних обстрілів по береговій лінії Очаківської громади. Постраждалих немає, повідомляє голова ОВА Віталій Кім. За його словами, у м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно. 

Харківська область. Минулої доби ворог обстрілював з артилерії, мінометів та іншого озброєння населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. Під ударами РФ перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілеча, Уди, Дворічна, Колодязне та інші населені пункти, повідомив очільник регіона Олег Синєгубов.  Пошкоджені житлові будинки та господарські споруди. У с. Подоли троє жінок отримали поранення та були госпіталізовані. У Вовчанську Чугуївського району обстрілами пошкоджено інфраструктурний об'єкт. Жертв та постраждалих немає. 

Херсонщина. За даними ОВА, РФ 45 разів атакувала мирні населені пункти Херсонщини. Ворог випустив 216 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків, безпілотників та авіації.  Через російські обстріли одна людина загинула, ще один житель Херсонщини дістав поранення. 

На Дніпропетровщині вночі було  тихо. У всiх громадах минулося без обстрілів, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

Запорізька область. За добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Залізничне, Малі Щербаки, Гуляйпільське, Новоданилівка, Мала Токмачка, Новоандріївка, Білогір'я, Ольгівське, Червоне, Малинівка, Оріхів. Відомо про 27 фактів руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури, повідомили в ОВА.