Польща запровадить обмеження на імпорт зерна з України

Влада країни застосувала низку інструментів, спрямованих на стабілізацію ринку всередині держави.

Влада Польщі вирішила запровадити обмежувальні заходи щодо імпорту українського зерна. Такі правила будуть встановлені, щоб запобігти дестабілізації ситуації на власному ринку країни. Про це заявив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, повідомляє Wprost.

- Ми готові допомогти, взяти це зерно та експортувати до Африки. Але ми не згодні, щоб це зерно потрапило на наш ринок та дестабілізувало його. Я наказав запровадити правила, які обмежать вплив українського зерна на Польщу, - заявив Моравецький.

За його словами, відповідного листа вже було направлено Варшавою до Єврокомісії. У ньому позначається прохання "вжити радикальних заходів".

- Криза настільки потужна, що сьогодні ми розглядаємо і використання тих інструментів, на які ми не маємо згоди Єврокомісії. Я говорю це прямо. У кращому разі нас покарають пізніше, - наголосив прем'єр-міністр країни.

Як пише видання, Польща також запустила інструменти з митами та квотами для обмеження впливузерна на ринок країни. Також влада країни має намір запровадити субсидії для фермерів у розмірі 100-200 злотих (від 25 до 45 доларів - ред.) за тонну на перевезення пшениці та кукурудзи в порти Балтії.