100-річний киянин розкрив секрет свого довголіття: Вранці п'ю каву та їм мед з горіхами

Незважаючи на свій солідний вік, пенсіонер дотримується здорового способу життя.

tsn.ua

Мешканець Києва Григорій Куземко, якому виповнилося 100 років, розкрив секрет свого довголіття. Чоловік зазначив, що щодня вживає мед, замінивши ним цукор. Про це пише "ТСН".

- Я їм усе, що готує моя невістка. В їжі я нерозбірливий. Єдине, від чого я відмовився, – цукор. Замінив його медом. Щоранку п'ю каву та їм мед із горіхами - їх нам родичі передають із села. Сам їх роздавлюю, а син перемелює – дуже смачно. Мед, до речі, з мого села, де я вчителював. Вдень п'ю компот. А ввечері обов'язково чай із медом та горіхами. А ще я їм лише вівсяні пряники. Дуже вони мені подобаються, – розповів Григорій Романович.

Також киянин розповів, що не має шкідливих звичок. Алкоголь вживає рідко і цигарки не палить.

- Я ніколи не курив. Випити міг 50 грамів у компанії, але ніколи не напивався. Сама по собі горілка неприємна. Я вигадав напій, який назвав "ведмежатко". Рецепт дуже простий – мед із горілкою. Намішаєш і п'єш. Любиш солодке – додаєш більше меду. Ще я робив напій із винограду. Потрібно вичавити з стиглого винограду сік. До нього додавав горілку та мед – дуже смачно, – каже чоловік.

На долю Григорія Куземка випало чимало випробувань – за часів Другої світової війни він був учасником бойових дій, потрапив у полон та утримувався у концтаборі. Після цього він пережив нелегкі повоєнні роки, а зараз переживає вже другу війну за своє життя. Незважаючи на це, пенсіонер не сумує і продовжує дотримуватися здорового способу життя.