Телеканал “1+1” заявив, що не заманював зґвалтовану школярку на ток-шоу (оновлено)

Адвокат Масі Найєм розповів, що програма “Говорить вся країна” привезла дівчинку із Закарпаття у Київ.

facebook.com/Говорить-вся-країна

Програма “Говорить вся країна” з Олексієм Сухановим не запрошувала до участі дівчинку, яку згвалтували підлітки на Закарпатті. Про це йдеться у заяві 1+1 media.

- Команда проєкту готувала випуск, дотримуючись усіх журналістських стандартів, моральних та етичних норм та мала письмові дозволи на зйомку від дорослих учасників процесу - рідних героїні. До цього ж, участь дівчини у студії не планувалась. Участь неповнолітніх в програмі не планувалась взагалі, - заявили представники телеканалу.

У 1+1 media додали, що 28 березня програму не записали, “оскільки деякі гості відмовились від запису”. У заяві також сказано, що команда проєкту декілька місяців була на зв’язку із родиною та “у великій мірі саме завдяки роботі журналістської спільноти … родина отримала фахову підтримку відомої юридичної фірми…”

Адвокат: Телеканал привіз дівчину із Закарпаття у Київ

Після заяви "1+1" Масі Найєм розповів «Детектор медіа», що телеканал привіз із Закарпаття шестеро людей: постраждалу дівчину, її батька, її молодших брата і сестру, їхню бабусю, а також жінку, що супроводжувала родину як подруга. За словами адвоката, канал орендував для них однокімнатний номер у хостелі на Борщагівці у Києві. 

- Планувалося, що постраждала дівчина буде сидіти в окремій темній кімнаті, її будуть знімати зі спини і будуть щось питати, якщо це буде потрібно під час запису програми, — заявив Найєм.

Вчора його колеги-адвокати Ілля Воробйов та Наталя Баранова виїхали до знімального павільйону на території кіностудії ім. О.Довженка та вивели бабусю, фактично зірвав запис випуску програми. Масі Найєм розповів, що віддав свою машину та водія, аби родина могла дістатися додому на Закарпаття. 

Довідка

28 березня адвокат, засновник юридичної компанії «Міллер» Масі Найєм заявив, що журналісти намагались хитрощами виманити в етер постраждалу, її батька, бабусю та інших онуків. Завдяки двом його адвокатам цьому вдалось запобігти. За словами Найєма, етер міг нашкодити психічному стану постраждалої, її майбутньому та інтересам в апеляційній справі.

27 березня постраждала дівчинка дала коментар ТСН із замазаним обличчям та зміненим голосом. 

22 березня ведучий "Сніданку з 1+1" Костянтин Грубич заступився за руханку «Скоро перемога», яку станцював в ефірі програми разом з її автором, TikTok-блогером Ігорем Корчагіним.