Генштаб: ЗСУ за добу відбили 62 російські атаки

РФ зосереджує основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

facebook.com/GeneralStaff.ua/

Розпочалась 398-та доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти нашої країни. Протягом доби противник завдав 24 авіаційні та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, ворог продовжує застосовувати тактику терору проти мирних громадян нашої держави.

27 березня внаслідок ракетного удару по інфраструктурі Слов’янська Донецької області постраждали цивільні люди, є загиблі. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки. У Херсонській області, у місті Берислав, від авіаційного удару противника постраждав цивільний об’єкт.  Вночі противник задіяв 15 ударних БпЛА типу «Шахед-136» для завдання авіаударів.14 з них знищено нашими захисниками.

РФ зосереджує основні зусилля на веденні наступу на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. Завдяки професійним і злагодженим діям протягом минулої доби підрозділами Сил оборони України відбито 62 атаки противника на зазначених напрямках.

Ситуація за напрямками:

Російські окупанти продовжують посилювати режимні заходи на тимчасово окупованих територіях. Останнім часом спостерігається тенденція, коли вводиться обмеження на вільне пересування громадян України між населеними пунктами. Зокрема, у Горлівському районі Донецької області, а також у Каховському районі Херсонської області до окремих населених пунктів неможливо потрапити без місцевої реєстрації.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу окупантів, а також один - по зенітному ракетному комплексу. Також протягом минулої доби наші воїни збили 5 ворожих розвідувальних БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили 3 пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та ще дві важливі цілі окупантів.