Принц Гаррі прилетів до Лондона на суд проти британських таблоїдів

Позивачами у цій справі також є співак Елтон Джон та його чоловік, кінорежисер Девід Ферніш.

Getty Images

Британський принц Гаррі прибув до Високого суду Лондона, де наступні чотири дні відбуватимуться слухання за його позовом проти видавця Associated Newspapers Limited (Daily Mail, Mail on Sunday, Mail Online) щодо звинувачень у незаконному зборі інформації. Гаррі помітили біля будівлі суду.

Гаррі є учасником колективного позову. Окрім нього, до суду звернулися співак Елтон Джон та його чоловік, кінорежисер Девід Ферніш, акторки Елізабет Герлі та Седі Фрост. Вони звинувачують Associated Newspapers Limited у втручанні в приватне життя та незаконному оволодінні інформацією. Згідно із заявою, журналісти наймали приватних детективів, встановили "жучки" у будинках та машинах, підкупали поліцейських, зламували банківські рахунки та видавали себе за інших осіб. Видавець відкинув ці звинувачення. 

Принц Гаррі не вперше судиться з таблоїдами. У 2019 році Гаррі та Меган виграли позов проти Mail on Sunday, яка також входить у групу Associated Newspapers Limited, через незаконну публікацію особистого листа Меган, адресованого батькові. У тому ж році Гаррі подав до суду на власників британських газет Sun та Daily Mirror через незаконне прослуховування телефонних дзвінків. Розгляд справи ще триває.