У серіалі СТБ російського актора за допомогою технологій видаватимуть за українського

Творці за допомогою монтажу та різних ефектів обличчя росіянина Прохора Дубравіна замінили на українця Дмитра Саранскова.

відеоскриншот youtube.com/СТБ

Телеканал СТБ анонсував показ серіалу "Останній лист коханого", де російського актора за допомогою технологій видаватимуть за українського. Головну роль у картині зіграв артист із РФ Прохор Дубравін, який жодним чином не висловився про війну РФ в Україні. Щоб уникнути скандалу та дозволити показ проєкту на ТБ, його творці за допомогою монтажу та різних ефектів обличчя Дубравіна замінили на обличчя українця Дмитра Саранскова. На це у соцмережах звернув увагу колега Саранскова Петро Крилов.

- Здавалося б, все добре: на нас чекає український драматичний серіал із класними акторами, - зазначив Крилов. - Але є одна проблема: одного з героїв не існує, це дипфейк (методика синтезу зображення людини, що базується на штучному інтелекті). Насправді це російський актор Прохор Дубравін, який багато років знімався в Україні, проте після вторгнення жодним словом не прохопився про війну. І тепер на своїй сторінці у соцмережі він вітає росіян із днем перемоги. Невже Прохор зробив пластичну операцію, щоб з'явитися в українському серіалі? Ні! "Пластичну операцію" йому зробив телеканал СТБ. Після інциденту з серіалом "Кріпосна" канал дуже обережно ставиться до появи росіян у своїх продуктах. Українське обличчя, яким замінили Дубравіна, взяли в актора Дмитра Саранскова.

Після побаченого Крилов написав Саранскову і поцікавився, чи в курсі він, що його обличчя використовують, щоб замаскувати участь у проєкті російського актора, але відповіді не отримав.

- Якщо раптом тебе звинувачують у тому, чого ти не робив або про що не знаєш, то, напевно, твоя перша реакція буде: "Чуваки, це жесть" або "Я цього не робив, це зробили без мого відома". А якщо ти побачив повідомлення, прочитав його і нічого не відповідаєш, то, швидше за все, ти в курсі того, що відбувається, - підсумував артист.

Серіал розповість історію жінки, яка 17 років жила з думкою, що її коханого більше немає на цьому світі. Але раптом вона отримала від нього останнього листа, який поставив під сумнів його загибель.