Іспанія приєдналася до угоди ЄС щодо постачання боєприпасів Україні

Загалом документ уже підписали 18 країн.

focus.ua

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес підписала угоду щодо придбання країнами Європейського Союзу боєприпасів для підтримки України. Про це пише " Cadena COPE ".

Як зазначено у повідомленні, на сьогодні угоду про інвестування 2 мільярдів євро у постачання Україні артилерійських боєприпасів було підписано 18 країнами. Згідно з документом, держави спільно мають спрямувати нашій країні 1 мільйон боєприпасів упродовж 12 місяців.

Цей проект фінансуватиметься Європейським фондом світу. Він сприяє вирішенню проблеми з нестачею боєприпасів для ЗСУ, а також збільшить можливості європейської промисловості для задоволення нинішніх та майбутніх потреб.

- Це перший випадок, коли ЄС використовує механізм спільних закупівель озброєнь, який дозволить скоротити витрати та уникнути ризиків затримок через несподівані зміни попиту, - йдеться у заяві Міністерства оборони Іспанії.

За даними відомства, план підписаного документа передбачає три основні напрямки. Серед них – прискорення постачання запасів боєприпасів Україні, які є у країн ЄС чи тих, які вони отримають від промисловості до кінця травня. Йдеться про боєприпаси західного та радянського типу. Також країни зможуть направити Україні ракети за потреби.