Верховна Рада прийняла закон про іспити для отримання громадянства України

За урядовий законопроект проголосував 281 народний депутат.

УНІАН

Верховна Рада прийняла закон про складання іспитів для прийняття до громадянства України. За законопроект №7606 в цілому проголосував 281 народний депутат. Про це 21 березня повідомив нардеп Ярослав Железняк.

- Парламент підтримав в цілому запровадження як умови прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою, - написав він у своему телеграм-каналі.

За основу парламент України прийняв урядовий законопроект 18 жовтня 2022 року. Він був зареєстрований Кабміном у Верховній Раді 28 липня.

Іноземець повинен письмово подати заяву про те, що у разі набуття громадянства він зобов'язується скласти іспити і протягом двох років надати документи про їх складання.

Законопроект запроваджує особливі умови для осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, становлять державний інтерес для України, проходять військову службу за контрактом у ЗСУ. Вони зобов'язані протягом двох років з моменту прийняття до громадянства скласти іспити.

Невиконання зобов'язань щодо складання іспитів є підставою для втрати громадянства України.