Нардепи повідомили про відставку Шкарлета та назвали можливого кандидата на його місце

Парламентарі натякають, що найближчим часом в уряді очікуються нові кадрові перестановки.

Сергій Шкарлет залишає посаду міністра освіти та науки, а замінити його може директор Малої академії наук Оксен Лісовий. Про це заявив у своєму Телеграм-каналі народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

– Замість Шкарлета Міністром освіти буде директор Малої академії наук Оксен Лісовий. Дуже добрий вибір. Це не єдині кадрові ротації, які плануються на найближчий пленарний тиждень, – написав Желєзняк.

Про те, що Шкарлет залишає посаду голови Міносвіти пише у своєму Телеграм-каналі і нардеп від Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. Подробиць народний обранець не уточнив. Аналогічною інформацією володіє і нардеп від "Голосу" Інна Совсун - вона також пише про звільнення.

Офіційного підтвердження про відставку Сергія Шкарлета з посади міністра наразі не було. Сам він нічого з цього приводу не повідомляв.

Шкарлет очолював Міносвіти із червня 2020 року. За часи керівництва відомством навколо міністра неодноразово відбувалися скандали. Студенти та педагоги виходили на протести, вимагаючи відставки Шкарлета, а у Раді збирали підписи за його звільнення. Також голову Міносвіти звинуватили у плагіаті у його наукових працях – це підтвердив Комітет з етики Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти.