Данилов: Росія сподівається на допомогу інших країн у затяжній війні з Україною

Глава РНБО закликав увесь світ зупинити російського диктатора, допоки не пізно.

facebook.com/danilov.oleksiy

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов вважає, що Росія намагається перевести війну в Україні у затяжне протистояння. І низка країн підтримують цю позицію. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо свобода".

За словами Данилова, розрахунок Росії на тривалі бойові дії в Україні потребує підтримки інших країн, оскільки її внутрішній потенціал перебуває на межі. Іран є однією з країн, готовою допомагати агресору, але велику ставку РФ також робить на сприяння Китаю. При цьому Данилов упевнений, що Китай не вплутуватиметься у війну.

– Ми вважаємо, що Китай – це окрема країна, вона не буде спільником Росії. Тому що країни, які спільно з Росією починають брати участь у цих речах, є спільниками у вбивстві цивільного населення. Путін під час цієї гарячої фази війни з 24 лютого вбив 500 наших дітей, - сказав секретар РНБО.

Ще однією небезпекою затяжної війни є той факт, що Путін програмує всесвітній голод у найближчі роки, тому режим країни-агресора так важливо зупинити якнайшвидше. Він зазначив, що через розв'язану Росією війну Україна вже не зможе постачати стільки продуктів харчування, скільки постачала до цього.

- Путін цим користуватиметься. І майте на увазі: рік, два, три – ці так звані голодні мігранти мають десь з'явитися. Це один із планів Путіна. Чому я й кажу, що з ним треба закінчувати якнайшвидше. Тому що це речі, які абсолютно зрозумілі. Вони є на столі. Але про них ніхто не говорить, – зазначив Данилов.

Глава РНБО також розповів про розрахунки, які апарат РНБО представив президентові та Кабміну. Згідно з ними, коли світ у 2040-2050 роках вийде на населення приблизно у 10 мільярдів, додатково з'явиться потреба у 265 мільйонах тонн протеїнів. Щоб було де їх брати, війна має завершитися якнайшвидше, а території - очищені. На думку Данилова, наразі світ продовжує боятися Росії, і це є величезною помилкою.