Генштаб: РФ продовжує зазнавати втрат на Херсонщині

На територію Олешківської районної лікарні  на лікування привезли понад 20 важкопоранених російських військовослужбовців.

VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS

Розпочалася 387-ма доба російського широкомасштабного вторгнення.  РФ продовжує наступати, не рахуючись із втратами. Основні зусилля ворог зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Як повідомив Генштаб ЗСУ, протягом доби ворог здійснив на них понад 70 атак.

РФ завдала 5 ракетних та 18 авіаційних ударів, а також здійснила 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок чергового обстрілу Костянтинівки на Донеччині поранено 6 цивільних громадян, пошкоджені понад 20 будинків, школа та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Ситуація за напрямками:

Продовжується примусова паспортизація населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Зокрема, в Мелітополі російська окупаційна так звана влада разом з представниками російської федеральної податкової служби заборонила здійснювати будь-які виплати та розрахунки громадянам, які не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків РФ. Його можливо отримати виключно за наявності російського паспорта.

Противник продовжує зазнавати втрат. Так, на територію Олешківської районної лікарні (тимчасово зайнятої території Херсонської області) на лікування привезли понад 20 важкопоранених окупантів.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 пунктів управління, 5 районів зосередження особового складу та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, 2 радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.