ЗСУ за добу відбили 75 російських атак на 5 напрямках

РФ продовжує спроби наступати, незважаючи на великі втрати.

STRINGER/REUTERS

На початок 386-ої доби російського широкомасштабного вторгнення РФ продовжує спроби наступати, не рахуючись із втратами. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Як повідомив Генштаб ЗСУ, протягом минулої доби ворог здійснив понад 75 атак на зазначених напрямках.

РФ продовжує застосовувати тактику терору щодо мирного населення України, не припиняє завдавати ударів та здійснювати обстріли населених пунктів. За добу противник завдав 3 ракетні удари, зокрема, і по об’єкту цивільної інфраструктури міста Харків. Також ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ситуація за напрямками:

Протягом минулої доби Авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші воїни збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.