Міністр оборони США під час "Рамштайну" заявив про розширення "танкової коаліції" до дев'яти країн

Міжнародна танкова коаліція на підтримку України продовжує зростати.

Getty Images

Дев'ять країн погодились передати Україні понад 150 танків Leopard як військову допомогу, і "танкова коаліція" продовжує розширюватися. Про це міністр оборони США Ллойд Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-10"), яке відбувається онлайн.

- Перед лицем кампанії жорстоких бомбардувань Росії кількість країн, що надають засоби протиповітряної оборони, також продовжує збільшуватися. Наприклад, під час останнього засідання Контактної групи ми чули про внесок Італії та Франції в SAMP/T. Сполучені Штати, Німеччина та Нідерланди виступили з пожертвуваннями систем Patriot. Багато інших країн забезпечили ППО меншої дальності. І Канада, і Німеччина надали свій внесок у системи протиповітряної оборони середньої дальності, такі як NASAMS і IRIS-T, - заявив Остін.

Міністр також зазначив, що протягом останніх трьох місяців усі учасники зустрічей "Рамштайн" продемонстрували "відмінне лідерство" у посиленні можливостей України для захисту суверенітету. Підтримка України збільшуватиметься, запевнив він.

На засіданні «Рамштайну» 14 лютого міністр оборони США заявляв, що вісім країн постачатимуть Україні танки Leopard. Це Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди.