Ткаченко назвав “складним” питання обмеження в'їзду росіян за паспортами третіх країн

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував візит журналістки Євгенії Альбац.

president.gov.ua

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав складним питання обмеження в'їзду росіян в Україну за паспортами третіх країн. Про це він заявив в ефірі телемарафону, коментуючи візит російської журналістки Євгенії Альбац.

- Це складне питання, оскільки ми - демократична країна, - сказав Ткаченко під час телемарафону, повідомив Інтефакс-Україна.

Міністр додав, що йому було дивно побачити Євгенію Альбац в Україні. Він зазначив, що на журналістку не було накладено санкції РНБО, але в Україні її не зустріли із розкритими обіймами.

За даними «Детектор медіа», Євгенія Альбац прибула до України за паспортом громадянки Ізраїлю. Видання нагадало, що в березні 2023 року вона заявила, що «лояльна своєму прапору» і не може бажати розгрому російській армії. У вересні 2022 року Альбац цитувала Захара Прилепіна, який обурювався недостатньою укомплектованістю російської армії.

У березні 2023 року Євгенія Альбац, відповідно до її сторінки в фейсбуці, побувала у Хмельницькому, Вінниці, Києві та Одесі.

У листопаді 2022 року Міністерство закордонних справ України повідомило, що з початку введення візового режиму в країну змогли в'їхати лише десятеро громадян Росії.