Ситуація в регіонах: загиблий в Краматорську та мінометний обстріл Очаківщини

Протягом останньої доби РФ завдала по Україні 40 авіаційних та 12 ракетних ударів.

VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS

Протягом останньої доби РФ завдала по Україні 40 авіаційних та 12 ракетних ударів. Ворог атакував декілька областей. 

Миколаївська область. Протягом 14 березня - о 8:18 та 10:58 – РФ завдала мінометних обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає, повідомив голова області Віталій Кім. За його словами, у самому Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Дніпропетровщина. Ніч в області пройшла без ворожих обстрілів, повідомив  голова ОВА Сергій Лисак. 

Донецька область. Протягом 14 березня росіяни вбили 1 жителя Донеччини - у Краматорську. Ще 16 людей в області зазнали поранень, повідомив голова області Павло Кириленко. Він додав, що в області наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Запорізький регіон. За добу РФ обстріляла Кам'янське, Гуляйполе, Новоандріївку, Преображенку, Ольгівське, Новоданилівку, Малу Токмачку, Запорізьке, Новоіванівку, Білогір'я, Оріхів, Степове, Малі Щербаки, Павлівку. Як повідомили в ОВА, надійшло 9 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями РФ.

Херсонщина. За добу РФ 78 разів атакувала мирні населені пункти Херсонщини, випустивши майже 400 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків, БпЛА та БМП. Сам Херсон армія ворога обстріляла 7 разів. Ворожі снаряди поцілили в обʼєкт критичної інфраструктури, територію підприємства, приватні та багатоквартирні будинки.  Поранені 4 людини, повідомили в місцевій ОВА.

Харківщина. Протягом доби РФ масовано обстрілювала прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області. Як повідомив голова області Олег Синєгубов, одним з найбільш обстрілюваних ворогом міст став Вовчанськ.

Внаслідок вчорашніх обстрілів у місті пошкоджено будівлю пожежно-рятувальної частини, об'єкти цивільної промисловості та крамниці. Внаслідок влучання снаряду в цивільний автомобіль загинула 55-річна жінка, 47-річний водій цього авто отримав поранення та був госпіталізований.

Внаслідок обстрілу с. Колодязне Куп'янського району пошкоджені приватні житлові будинки та об'єкти інфраструктури. Загинув 42-річний цивільний чоловік, який у момент обстрілу їхав у машині. У смт Дворічна Куп'янського району осколкове поранення зазнав 58-річний цивільний чоловік. Отримав медичну допомогу на місці.