Генштаб: В Горлівці РФ мобілізовує тих, кого раніше визнали непридатними до військової служби

Росія вимушена поповнювати ряди через великі втрати на фронті.

VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Розпочалась 385-та доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом останніх 24 годин РФ завдала 40 авіаційних, 12 ракетних ударів та зробила понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, ймовірність подальших ракетних ударів по всій території України залишається досить високою.

 Один з ракетних ударів завдано по місту Краматорськ, пошкоджено триповерхову житлову будівлю, є загиблі і поранені серед місцевого населення. Ще один ракетний удар відбувся по місту Затока Одеської області - уламками ракети пошкоджено одну з будівель дитячого навчального закладу “Золота рибка”. Жертв немає. 

Основною метою Росії протягом минулої доби, як і раніше, залишались спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього вона зосереджувала зусилля на наступі  на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям наші захисники відбили понад 90 атак противника на зазначених напрямках.

Ситуація за напрямками:

В Горлівці, що знаходиться на території тимчасово окупованої Донецької області, близько 90 військовослужбовців армії РФ, які перебувають на лікуванні в медичних установах міста, будуть найближчим часом направлені до міста Урзуф для проходження ВЛК на предмет визначення придатності до подальшого проходження військової служби. Паралельно з цим окупанти в Горлівці отримали розпорядження щодо проведення чергової хвилі мобілізації в місті для поповнення складу підрозділів, які тимчасово виведені з зони ведення бойових дій у зв’язку з втратою боєздатності. Планується мобілізувати близько 500 осіб з тих категорій, які раніше отримали бронь за причин обмеженої або повної непридатності до військової служби.

Авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, 3 удари по місцях розгортання ЗРК противника та 3 удари - по інших важливих об’єктах окупантів.  Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження особового складу противника, 3 пункти управління підрозділами армії РФ та розгорнуту позицію ППО противника.