ISW: Конфлікт між Міноборони РФ та "Вагнером" досяг апогею

Аналітики наголошують, що публічні благання Пригожина про боєприпаси навряд чи зроблять службу в лавах "вагнерівців" привабливою для новобранців.   

sprotyv.mod.gov.ua

Конфлікт між Міноборони Росії та фінансистом групи "Вагнера" Євгеном Пригожиним, ймовірно, досяг апогею на тлі битви за Бахмут. Міноборони РФ  користується нагодою, щоб навмисно розмістити як елітні, так і засуджені сили "Вагнера" в Бахмуті, щоб послабити Пригожина та зруйнувати його амбіції щодо більшого впливу. Про це йдеться в свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, Путін також використовує великі втрати ПВК "Вагнер", звіти про поганий моральний стан і воєнні злочини, щоб відволікти населення від подібних або, можливо, гірших проблем у російських збройних силах.

- Велика частина російського висвітлення боїв за Бахмут зосереджена в основному на великих втратах "вагнерівців", що дозволяє Міноборони РФ приховати або применшити інші втрати російських сил, - стверджують аналітики.

Вони додають, що російське міноборони продовжує зберігати прихильність Путіна, незважаючи на нищівні поразки під Вугледаром на початку лютого 2023 року.

- Невдача засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, скоріш за все, налякає інших кремлівських чиновників, таких як глава Чемні Рамзан Кадиров, щоб вони зменшили свої амбіції, аби уникнути долі Пригожина, - вважають фахівці.

В ISW додали, що Пригожин заслужив погану репутацію через ставлення до своїх сил як до гарматного м'яса, а його публічні благання про боєприпаси навряд чи зроблять службу в лавах "вагнерівців" привабливою для новобранців.