Переможці "Оскара 2023": "Все завжди та водночас" названо найкращим фільмом, а картина про Навального - документалкою

У театрі "Долбі" роздали заповітні золоті статуетки у 23 категоріях.

Kevin Winter/Getty Images

У ніч на 13 березня у Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення кінопремії "Оскар 2023". Найбільшу кількість нагород отримав фільм "Все завжди та водночас". Він виграв у 7 з 11 номінацій, у тому числі за "кращий фільм" та режисуру. Чотири статуетки у фільму "На Західному фронті без змін" та одна нагорода у "Аватара. Шляху води".

Найкращою актрисою назвали Мішель Єо за роль у фільмі "Все завжди та водночас", а актором - Брендана Фрейзера, який зіграв у картині "Кит". Для обох артистів це перша перша номінація та перша перемога на "Оскарі". Свої перші статуетки також отримали "королева крику" Джеймі Лі Кертіс (жіноча роль другого плану у фільмі "Все завжди та водночас") та Ке Хью Кван (чоловіча роль другого плану в картині "Все завжди та водночас").

У номінації "найкращий документальний фільм" перемогла картина про російського опозиціонера Олексія Навального, а нагороду в категорії "найкраща пісня" забрав трек "Naatu Naatu" з індійського фільму "RRR". Композиція у виконанні Рахул Сіплігундж та Каала Бхайрава супроводжує сцену весілля, зняту у Києві перед Маріїнським палацом у серпні 2021 року.

Переможці "Оскару-2023":