TVORCHI поскаржилися, що не можуть виїхати за кордон через скандал із Щегелем та Голубковим

TVORCHI не можуть отримати дозвіл від Мінкульту на тимчасовий виїзд за кордон для участі у благодійному заході.

Представники України на "Євробаченні" гурт TVORCHI не можуть отримати дозвіл від Мінкульту на тимчасовий виїзд за кордон для участі у благодійному заході у Нейробі. Через скандал із стендапером Андрієм Щегелем та режисером Тарасом Голубковим міністерство почало більш жорстко ставитись до видачі дозволів.

- ...Сьогодні подальша робота усіх артистів у цьому напрямку під питанням через «митців»-зрадників, які виїхали та не повернулися до України. Під питанням наш виступ у місті Нейробі наступного тижня, куди USAID запросив нас виступити на відкритті муралу в рамках проєкту «Стіна» та повпливати там на рівень антиукраїнської пропаганди. Під питанням наша участь у всіх промозаходах перед «Євробаченням» та можливість представити свою країну і творчість там найкращим чином, - сказано на сторінці гурту в інстаграмі.

Піар-менеджер гурту Юлія Могилюк додала, що коли інші конкурсанти беруть участь у промозаходах до "Євробачення", TVORCHI боряться з бюрократією і збирають купу документів.

1 березня стендапер Андрій Щегель заявив в інтерв'ю, що виїхав за кордон завдяки тимчасовому дозволу Мінкульту, але повертатися не збирається. Через скандал із коміком Міністерство культури анонсувало посилення вимог на отримання дозволів для артистів-чоловіків призовного віку. 

8 березня вийшов кліп російської артистки Клави Коки, режисером якого став український режисер Тарас Голубков. Мінкульт підтвердив, що надав дозвіл на його тимчасовий виїзд з 14 по 30 листопада 2022 року для зйомок документального фільму про війну. Але Голубков "по дорозі" заїхав до Москви.