Зеленський поговорив із головою Єврокомісії – обговорили посилення санкцій проти РФ

Голова держави закликав співрозмовницю продовжити санкції проти росіян.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів розмову із головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Сторони обговорили низку тем, серед яких тиск на Росію. Про це голова держави повідомив у своєму зверненні до українців.

– Говорив сьогодні з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, зокрема про енергетичну підтримку України. Я поінформував про наслідки удару держави-терориста. Я вдячний пані Урсулі за допомогу. Звичайно, ми обговорили питання тиску на Росію за терор. Санкційний тиск. Як розширити санкції, – сказав президент.

У розмові з головою Єврокомісії Зеленський наголосив, що внаслідок масованого удару по Україні Запорізька АЕС знову виявилася від'єднаною від мережі.

– Це критична ситуація. І Росія навмисно йде створення таких критичних ситуацій на наших атомних об'єктах. Це вже за визначенням означає, що Росія може бути сумлінним учасником будь-яких відносин у атомної сфері. А значить, чим швидше російська атомна галузь опиниться під санкціями, тим безпечніше буде світові, - наголосив він.

Як зазначив президент, співрозмовниця позитивно оцінила прогрес нашої держави на антикорупційному напрямі. Зокрема, затвердження антикорупційної стратегії та призначення нового директора НАБУ, що є важливим у контексті євроінтеграції України.