Генштаб: ЗСУ знищили командний пункт російських окупантів

Ворог і надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські бійці знищили командний пункт окупантів, а російські військові обстрілюють цивільні об'єкти та будинки мирного населення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

- Російська Федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України і продовжує вести повномасштабну збройну агресію. Основні зусилля зосереджені на веденні наступальних дій на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському та шахтарському напрямах, – розповіли у Генштабі.

Ворог і надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об'єктів та будинків мирного населення, зазначили у штабі. У населеному пункті Кремінна Луганської області фіксується різке збільшення випадків виселення місцевих жителів із приватних будинків представниками місцевої окупаційної так званої "влади" за підтримки загарбників-військовослужбовців для додаткового розміщення новоприбулих представників збройних сил РФ.

Спостерігається різке зростання рівня невдоволення діями керівного складу серед мобілізованих збройних сил РФ. Основною причиною невдоволення є збільшення кількості фактів використання як штурмовиків окупантів, які проходили попередню підготовку для проходження служби у лавах підрозділів забезпечення та не мають бойового досвіду. Це призводить до різкого збільшення кількості втрат, а "тиловики" не згодні йти на смерть.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів та 1 удару по позиції зенітного ракетного комплексу противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили командний пункт загарбників.