Президент Грузії перервала свій візит до США через масові протести на батьківщині

Найближчим часом очікується термінове звернення грузинського лідера.

24news.ge

У Грузії продовжуються масові протести, які переросли в заворушення. У зв'язку з цим президенту країни Саломі Зурабішвілі довелося перервати закордонну поїздку та повернутися додому. Про це йдеться на сайті грузинського лідера.

Як зазначено у повідомленні, найближчим часом Зурабішвілі готується виступити з екстреним зверненням до співвітчизників.

- Президент Грузії Саломе Зурабішвілі протягом години виступить з екстреним зверненням до грузинського народу після хвилі протестів у Тбілісі. Вона перебуває в робочій поїздці США, але зараз перервала зустрічі і готується до звернення, - повідомили у відомстві.

Протести в Грузії спалахнули після того, як парламент країни ухвалив у першому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу". Згідно з документом, неурядові організації та частина ЗМІ буде оголошено "агентами іноземного впливу".

7 березня біля будівлі парламенту Грузії у Тбілісі зібралися протестувальники. Вони стверджують, що цей законопроект здатний обмежити свободу неурядових організацій у країні. Мітингувальники називають цей "законопроект про іноагентів" російським і таким, що створює загрозу для євроінтеграції країни.

В результаті на мітингу відбулися зіткнення активістів із поліцейськими. Силовики розганяли демонстрантів, застосувавши сльозогінний газ та водомети. Пізніше правоохоронці заявили, що причиною для насильства проти протестувальників нібито став "насильницький характер акції".