"Слуга народу" попросить звання Героя України для розстріляного бійця

Фракція звернеться до президента після встановлення всіх обставин та ідентифікації загиблого.

"Слуга народу" ініціюватиме присвоєння розстріляному військовослужбовцю звання Героя України. Про це заявив голова фракції Давид Арахамія.

- Також після встановлення всіх обставин та ідентифікації загиблого фракція має намір направити Президенту України Володимиру Зеленському звернення з проханням присвоїти воїну звання Героя України (посмертно). Його подвиг є виразом незламності народу й українського війська, - написав він у своєму телеграм-каналі.

"Слуга народу" закликала світову спільноту, парламенти, уряди та міжнародні організації покарати Росію і її керівництво за воєнні злочини, злочини проти людяності й акти геноциду, вчинені проти українського народу.

6 березня у соціальних мережах зʼявилося відео, на якому чоловіка у формі ЗСУ розстрілюють після слів «Слава Україні!». Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна знайде вбивць - юридично або зброєю. Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що відкрито кримінальне провадження за статтею про порушення законів та звичаїв війни.