В Україні викрили банду, яка оформляла кредити на полонених захисників

Жертвами шахраїв стали понад 20 українських захисників.

Українські силовики викрили банду, яка оформляла кредити на ім'я зниклих безвісти та полонених українських військовослужбовців. Загальна сума збитків склала понад 2 мільйони гривень. Про це повідомляє пресслужба кіберполіції.

- Три особи отримували дані про мобільні номери військовослужбовців, з якими втратили зв'язок рідні або які перебувають у полоні. Зловмисники здійснювали перевипуск SIM-карток та перевіряли, чи є ці номери фінансовими. Далі зловмисники отримували доступ до онлайн-банкінгу та перераховували залишок грошей з рахунків захисників, а також випускали кредитні картки та привласнювали суми позики, - встановили поліцейські.

Як зазначили у відомстві, таким чином шахраям вдалося отримати доступ до мобільних номерів понад 20 військовослужбовців, які перебувають у полоні або зникли безвісти. Загалом із їхніх рахунків було виведено близько 2 мільйонів гривень.

Так, у будинках затриманих було проведено обшуки, під час яких правоохоронці вилучили банківські картки, SIM-картки, мобільні телефони, які використовувались для шахрайства. Також поліцейські виявили гранати, які відправили на експертизу.

Слідчі затримали організатора банди. Його повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу "Шахрайство". Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.