Поліція: Активність руху "ЧВК Редан" в Україні знижується

Кіберполіція вже встановила низку організаторів цих груп та інформаційних каналів.

hk.npu.gov.ua

Активність нової молодіжної субкультури "ПВК Редан", учасники якого організовують масові бійки, суттєво знижується. Про це заявила головний інспектор Управління ювенальної превенції Нацполіції Роксолана Семирякова в ефірі телемарафону.

- Кіберполіція вже встановила низку організаторів цих груп та інформаційних каналів (Telegram-каналів), понад 30 із них уже заблоковано. Тому рух "Редан" в Україні йде на спад, його активність падає, - сказала вона.

Семирякова також зазначила, що покарання за участь у будь-якій субкультурі немає, "але якщо певні дії породжують якісь негативні наслідки, якщо у цих діях будуть встановлені ознаки будь-якого правопорушення, то цим діям буде надано правову оцінку". Інспектор поліції також закликала батьків завжди бути насторожі й цікавитися, чим їхня дитина займається у вільний час.

– Ми маємо звертати увагу на будь-які маркери, які нас насторожують, на те, що щось змінилося у поведінці дитини, – зазначила вона.

Днями Україною прокотилася хвиля масових бійок. Поліції вдалося запобігти цим провокаціям, проте прихильники субкультури організовують нові. Зрештою з'ясувалося, що це явище називається "Редан" і бере свій початок у Москві.