Мера Полтави Мамая засудили до п’яти років умовно за розтрату майна

Міського голову Полтави Олександра Мамая засудили до п’яти років позбавлення волі через розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем.

poltava.to

Міського голову Полтави Олександра Мамая засудили до п’яти років позбавлення волі через розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем. Але від покарання чиновника звільнили з іспитовим терміном на один рік, оскільки він визнав провину та пішов на угоду зі слідством. Мамай пообіцяв перерахувати 2 мільйони гривень на ЗСУ, а суму завданих громаді збитків відшкодував до бюджету. Про це пише кореспондент "Суспільного" із зали суду.

- Що спонукало мене до цієї дії, я досі не можу дати сам собі відповідь. Юридично ми всі перебуваємо на судовому засіданні, а морально винен у всьому лише я, - сказав Мамай під час засідання.

Згідно з результатами розслідування, Мамай у 2020 році у змові з директором та бухгалтером однієї з комунальних організацій ввлаштував на роботу двох жінок, які вели його домашнє господарство, а на підприємстві роботу не виконували й отримували платню. Це завдало місцевому бюджету понад 570 тисяч гривень збитків.

Протягом року Мамаю заборонено обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями.