Міський музей Амстердама визнав Малевича українським художником

Інформація про Казимира Малевича вже оновлена під описом експонатів та на сайті музею.

wikipedia.org

Міський музей Амстердама Stedelijk Museum став позначати Казимира Малевича як українського художника-авангардиста польського походження. Таке рішення ухвалили співробітники установи, детально вивчивши його біографію. Малевич народився у Києві, але в музеї був представлений як російський художник. Про це пише видання The Art Newspaper.

Представник Stedelijk Museum заявив, що інформацію про Казимира Малевича вже оновлено під описом експонатів і на сайті музею.

Казимир Малевич – художник-авангардист, насамперед відомий своєю картиною "Чорний квадрат". Він почав малювати у 17 років, а першу виставку робіт зробив у 28. На початку 1900-х переїхав до Москви. Помер у Санкт-Петербурзі. Похований у Росії.

У музеї Stedelijk Museum в Амстердамі зібрано найбільшу колекцію робіт художника за межами колишнього СРСР. Серед них: «Музичний інструмент (Лампа)», «Селянка з відрами та дитиною», «Селянки у церкві», «Мозольний оператор у лазні», «Полотери», «Чоловік з мішком» та інші. Представники музею у 1958 році купили ці картини у спадкоємців архітектора Гуго Гарінга, якому вдалося вивезти полотна з Німеччини.