ЗСУ за добу відбили понад 170 російських атак

РФ намагається створити умови для переходу у наступ на деяких ділянках Запорізького напрямку.

STRINGER/REUTERS

В Україні розпочалась 372 доба російського широкомасштабного вторгнення. РФ зосередила свої зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, минулої доби наші захисники відбили понад 170 атак противника на зазначених напрямках.

Російські окупанти завдали 14 ракетних ударів по цивільних об’єктах на Харківщині, Полтавщині та Доннечині. Є поранені серед мирного населення, пошкодженні житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Також загарбники здійснили 21 авіаційний удар, зокрема задіяли 2 БпЛА “Шахед-136”. Ударні дрони збиті. Ворог здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.  

Ситуація за напрямками:

Наша авіація за минулу добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 район зосередження противника, 2 склади боєприпасів та 3 інших важливих об’єкти ворога.